Borkóstoló

Kóstolóprogramjaink helyszíne borászatunk Kőszeg belvárosában található, elegáns & hangulatos borháza. 

A borkóstoló során megismertetjük vendégeinket a kóstolás művészetével, a kőszegi szőlőtermesztés – borászat hagyományaival, annak múltjával és jelenével. Beavatjuk a borkészítés rejtelmeibe és megmutatjuk, mi történik az év során a pincében és a szőlőben!

A borokból személyenként és fajtánként 1 dl-t kóstoltatunk.  Programjaink időtartama 2-3 óra. Borkóstolót előzetes időpontegyeztetést követően 8 főtől tudunk tartani.

Mindenkit személyesen fogadunk, hisz elsőkézből szeretnénk átadni az általunk képviselt borélményt. Azon leszünk, hogy felejthetetlen élményt, szép emléket adjunk.

Városnézés idegenvezetővel

Ajánljuk idegenvezetés szolgáltatásunkat, hogy szakszerű vezetés mellett ismerkedhessenek meg Kőszeg ezeréves történetével. A város az ország műemlékekben egyik leggazdagabb városa. Hangulatos, romantikus utcák, a régi házak, Közép-Európa egyik legszebb tere, a csodálatos Jézus Szíve Plébániatemplom, az ország legrégibb fogadója mind önre vár. Kőszegen mindenütt és mindenhol megtalálható a szőlő és a bor üzenete. Szakképzett borász-idegenvezetőnk nemcsak a város gazdag történelmével, de a szőlő- és borkultúra fennmaradt emlékeivel is megismerteti!

A 1,5 órás városnéző séta díja 20.000 Ft / csoport

Örömmel várunk Kőszegen!

Borozgatás
Borlapunkról napi áron borházunk teraszán vagy borozónkban. Előzetes bejelentkezés nem szükséges.  Minden nap 08:00-19:00 között nyitva vagyunk!

Áttekintő kóstoló 5 fajta kőszegi borból, borkorcsolyával     3000 Ft/fő
(alma, sajt, dió, kiflifalatok, olívabogyó)

Áttekintő kóstoló 5 fajta borból, magyaros uzsonnatállal     4950 Ft/fő
(parasztsonka, füstölt szalonna, kolbász, felvágott, szalámi, körözött, tojás, sajtok, idényzöldségek, friss kenyér)

Boraink mellé illő hideg- vagy meleg ételeket is kínálunk. Éttermünk és a’la carte étlapunk sajnos nincsen (még :P), viszont borkóstolókhoz igény szerint étkezést is tudunk biztosítani. Ehhez minden esetben előre egyeztetés szükséges. 

Foglalás: info@tothpinceszet.hu | 00 36 30 304 6 304

Fajtaválaszték:
Sgraffito – Friss száraz gyöngyözőbor
Chardonnay – Elegáns, száraz fehérbor
Kékfrankos Rosé – Könnyű, fiatalos, száraz rozébor
Blauburger – száraz, bársonyos vörösbor
Kékfrankos ‘Ostrombor’ – Az igazi kőszegi száraz vörösbor
Cabernet Sauvignon & Franc – Testes, bársonyos, száraz vörösbor
Zöld Veltelini – Gyömölcsös, félédes fehérbor
Zweigelt – Félédes vörösbor
Must – 100 % szőlőlé

A borsor az aktuálisan elérhető választéknak megfelelően változhat. Kérjük, hogy a megbeszélt időpontra pontossan érkezzenek.
Áraink tartalmazzák az ÁFÁ-t. Fizetés készpénzzel vagy bankkártyával lehetséges, SZÉP kártyát sajnos nem tudunk elfogadni.