Barion Pixel

Supernatural Pet Nat | Hipster buborékok

144 palackos limitált kiadás, izé 143… egyet összetörtünk 🙄

Pétillant naturel, vagy röviden csak pet nat. Ő itt voltaképpen a pezsgő őse, egy játékos, izgalmas tétel. A módszert a 17. században már alkalmazták buborékos borok készítéséhez.  A methode ancestral, azaz ősi módszer szerint készítjük, tehát még erjedő bort lepalackozzuk mielőtt az erjedés befejeződne. A fermentáció a palackban folytatódik: a mustban lévő cukor alkohollá alakul , s közben melléktermékként CO2 buborékok jelennek meg. A pezsgővel ellentétben a pet natot nem degorzsáljuk, így a seprő a buborékokkal együtt a palackban marad. A palackban erjedés ideje alatt állítva, az erjedés befejeződése után pedig pár hónapon keresztül fektetve tároltuk a palackokat. Se ként, se egyéb adalékanyagot nem látott, szűretlen és derítetlen: minden olyan benne, ahogy a jó Isten megteremtette.

Opálos textúrájú, sűrű, harapnivalóan gyümölcsös ízvilágú, a terroir jegyeit élénken magán hordozó ital. A natúr borok kedvelőinek különösen ajánljuk. Jelenleg csak előjegyezhető, hisz csak 143 palack készült, várhatóan márciusra kerül forgalomba, s rögtön el is fog fogyni!

Friss, virgonc, alkoholos és buborékos: nem csoda, hogy mindenki imádja. Készülj fel, habzik!

További információk

Fajta:

Cabernet Sauvignon

Évjárat

2021

Jelleg

száraz vörös Pet Nat

Alkohol tartalom

12,5 v/v %

Kiszerelés

0,75 l

Egységár

6000.- Ft / liter

4,500 Ft

Elfogyott

Látogasd meg a borházunkat

Nézz körül hangulatos teraszunkon, kukkants be kóstolótermünkbe aztán vidd magaddal Kőszeget egy pár palack borba zárva.