Élmények

Kóstolóprogramjaink helyszíne borászatunk Kőszeg belvárosában található, elegáns & hangulatos borháza.

Örömmel tapasztaljuk, hogy az elmúlt években egyre nagyobb az érdeklődés a borkultúra iránt, s a lazítás mellett a bor fontos értéke az is, hogy közelebb hozza egymáshoz az embereket.

A borkóstoló során megismertetjük vendégeinket a kóstolás művészetével, a kőszegi szőlőtermesztés – borászat hagyományaival, annak múltjával és jelenével. Beavatunk a borkészítés rejtelmeibe és megmutatjuk, mi történik az év során a pincében és a szőlőben.

A borbemutató német és angol nyelven is elérhető. A borokból személyenként és fajtánként 1 dl-t kóstoltatunk, a visszakóstolás természetesen lehetséges. A borbemutató időtartama kb. 2 óra. Befogadóképességünk: kóstolóterem 10-45 fő, szép időben a teraszon akár 140 fő.

Ajánljuk idegenvezetés szolgáltatásunkat, hogy szakszerű vezetés mellett ismerkedhessenek meg Kőszeg ezeréves történetével. A város az ország műemlékekben egyik leggazdagabb városa. Hangulatos, romantikus utcák, a régi házak, Közép-Európa egyik legszebb tere, a csodálatos Jézus Szíve Plébániatemplom, az ország legrégibb fogadója mind önre vár. Kőszegen mindenütt és mindenhol megtalálható a szőlő és a bor üzenete. Szakképzett borász-idegenvezetőnk nemcsak a város gazdag történelmével, de a szőlő és borkultúra fennmaradt emlékeivel is megismerteti!

Fajtaválaszték:

Sgraffito – Friss száraz gyöngyözőbor
Chardonnay – Elegáns, száraz fehérbor
Kékfrankos Rosé – Könnyű, fiatalos, száraz rozébor
Kékfrankos ‘Ostrombor’ – Az igazi kőszegi száraz vörösbor
Cabernet Sauvignon & Franc – Testes, bársonyos, száraz vörösbor
Zöld Veltelini – Gyömölcsös, félédes fehérbor
Zweigelt – Félédes vörösbor

6 féle bor kóstolása borkorcsolyával: 2800 Ft/fő

3 féle bor kóstolása borkorcsolyával: 2200 Ft/fő

Boraink mellé illő hideg- vagy meleg ételeket is kínálunk. A részleteket beszéljünk meg e-mailen vagy telefonon: 06 30 304 6 304