„Végül is ketten maradnak
Isten és a bor„

(Hamvas Béla)

 

Valljuk, hogy a pincében nem megengedhető a lezserség. Ott megalkuvás nélkül kell csinálni mindent, precizitással és lelkiismeretességgel. Minden esetben oda kell figyelni, mert egy kis hanyagság elronthat mindent.

Mivel minden pincetechnikai művelet megviseli a bort, igyekszünk csak a legszükségesebb kezeléseket elvégezni. A piaconmaradás, bővülés egyre jobb minőségű terméket kíván, ezért a szőlő- és borfeldolgozás a ma elérhető legkíméletesebb technológiával készül. Hűtéssel illetve igény szerint fűtéssel felszerelt rozsdamentes tartályaink segítségével boraink erjesztését teljes mértékben befolyásolni, irányítani tudjuk a maximális szín-, illat-, zamat- és aromaanyagok kinyerése érdekében, valamint biztosítani tudjuk a borok fejlődéséhez szükséges optimális körülményeket. Mára 80 hl erjesztőkapacitással, 100 hl barrique hordóval, és 100 hl ászokhordóval rendelkezünk. Megújultak a géptároló épületek, illetve felépült egy feldolgozó - tároló szín is. Befejeződött a pince elektromos rendszerének cseréje, energiatakarékos világítótestek kerültek felhelyezésre, valamint megoldott a pince teljes klimatizálása is. Kiépült egy számítógépes hálózat is, melynek következtében munkánkat egy teljes körű borászati számítástechnikai rendszer segíti, így több idő marad a borászat minőségi fejlesztésére. Természetesen rendelkezünk az EU normáknak megfelelő minőségbiztosítási rendszerrel (HACCP).

A fehér illetve rozéborok rozsamentes acéltartályokban készülnek. Vörösboraink ászok és barrique hordóinkban pihennek palackozás előtt, hogy utánna palackokba töltve hónapok után az üzletek, éttermek, szállodák polcain várják, hogy felejthetetlenné tehessenek egy remek étkezést.

koracel_tartaly_csapja

Szőlőink és pincéink természetesen mindenki előtt nyitva állnak, aki saját szemével szeretné megtapasztalni a borkészítés rejtelmeit.