borkóstoló

„A borok általában ott élvezhetők maradéktalanul,
ahol termettek. Ez egészen természetes…”

(Hamvas Béla)


Helyszín

Belvárosi Borházunk az 1800-as években épült klasszicista stílusban, mely mára (köszönhetően a gondos és mindenre kiterjedő felújításnak) újra régi szépségében pompázik. A hívogató kapuszínen keresztül előbb termelői borboltunkba majd a 300 nm2-es zárt udvarba jutunk el, ahol a boltíves tornác hívogat bennünket a kóstolóterem felé. Mivel borainkat a hagyományok tiszteletben tartásával, modern technológiával a mai kor emberének készítjük, így kóstolótermünk berendezése is ezt sugallja. Valljuk, hogy a minőségi borokat minőségi módon kell bemutatni. A kényelmes, hangulatos környezetet egyik oldalról a szőlőinkből nyúló csodálatos kőszegi látkép, másik oldalról az ablakokból látható templomtorony teszi egyedivé.

BORKOSTOLO

A Borház a Rákóczi utca 6 szám alatt, Kőszeg Fő terén található, a Jézus Szíve Plébániatemplomtól (nagytemplom) három házra található. Az épület előtt 45 autó és 1 buszparkoló található. További személyautó és buszparkoló 500 méterre.

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash playerBefogadóképesség: kóstolóterem 40 fő, szép időben a teraszon 120 fő


Kínálat

Ajánljuk idegenvezetés szolgáltatásunkat, hogy szakszerű vezetés mellett ismerkedhessenek meg Kőszeg ezeréves történetével. A város az ország műemlékekben egyik leggazdagabb városa. Hangulatos, romantikus utcák, a régi házak, Közép-Európa egyik legszebb tere, a csodálatos Jézus Szíve Plébániatemplom, az ország legrégibb fogadója mind Önre vár. Kőszegen mindenütt és mindenhol megtalálható a szőlő és a bor üzenete. Szakképzett (igazolvánnyal és kitűzővel rendelkező) borász-idegenvezetőnk nemcsak a város gazdag történelmével, de a szőlő és borkultúra fennmaradt emlékeivel is megismerteti!

A borkóstoló során megismertetjük vendégeinket a bor kóstolásának művészetével, a kőszegi szőlőtermesztés - borászat hagyományaival, annak múltjával és jelenével. A borok bemutatása szakmai kommentálással magyar, német vagy angol nyelven történhet. A borokból személyenként és fajtánként 1 dl-t kóstoltatunk, a visszakóstolás természetesen lehetséges. A bemutató időtartama 1,5 - 2 óra.
A borkóstolást követően vendégeinknek lehetősége nyílik arra, hogy palackos borainkból elvitelre is vásároljanak. Áraink ebben az esetben természetesen termelői árak.

Fajtaválaszték:

Sgraffito - Friss száraz gyöngyözőbor
Chardonnay - Elegáns, száraz fehérbor
Kékfrankos Rosé - Könnyű, fiatalos, száraz rozébor
Kékfrankos 'Ostrombor' - Az igazi kőszegi száraz vörösbor
Cabernet Sauvignon & Franc - Testes, bársonyos, száraz vörösbor
Zöld Veltelini - Gyümölcsös, félédes fehérbor
Zweigelt - Félédes vörösbor

BORKOSTOLO

Választék, árak

• Városnéző séta idegenvezetővel 1,5 óra időtartamban.

• Borkóstoló 3 fajta borból, borkorcsolyával (alma, dió, sajt, kiflikarika)
• Borkóstoló 5 fajta borból, borkorcsolyával (alma, dió, sajt, kiflikarika)

• Borkóstoló 3 fajta borból, bőséges magyaros uzsonnatállal -
• Borkóstoló 5 fajta borból, bőséges magyaros uzsonnatállal -
(parasztsonka, füstölt szalonna, kolbász, felvágott, szalámi, körözött, tojás, sajt, idényzöldségek, friss kenyér)

• Borkóstoló 5 fajta borból, ízletes marhapörkölttel, galuskával (nokedlivel) hozzá házi káposztasalátával, kétféle házi rétessel

• Borkóstoló 5 fajta borból, marhahúsból készült bográcsgulyással, kétféle házi rétessel

• Harmonika élőzene kérésre :)

Szívesen látjuk Önöket szőlőinkben illetve a kóstoló előtt technológiai pinceséta is lehetséges.

A harmoninkaszó mellett cigányzene, francia és magyar sanzonok, jazz műsor, régi korok slágerei, bárzongora, de akár a kőszegi Borkirálynők dalai is színesíthetik a programot.

Ajánlatkérés, foglalás telefonon: 06 30 304 6 304 vagy e-mailben
tothpinceszet@t-online.hu


BORKOSTOLO2

• Szívesen teljesítünk egyedi igényeket, más borkóstoló sorokat és ételkínálatot. Tematikus kóstoló ajánlataink: pezsgő- és pálinkakóstoló, borok & csokoládék, Best of kőszegi borok stb.


• Kérjük a megbeszélt érkezési időpont és létszám betartását. Előre nem jelzett 30 percet meghaladó késés vagy no-show esetén a programot megtartottnak tekintjük.


[ Ajánlatkérés, foglalás egy kattintással ]