Híreink Archívum


2012 2011 2010 2009 2008 2007 2006 2005 2004 2003 2002

2008. december 27. | János nap
A Szent Imre templom szőlőtőkét ábrázoló mennyezete alatt Harangozó Vilmos plébános úr idén is megáldotta borainkat. A hagyomány szerint a megszentelt borból öntöttünk hordóinkba is, hogy a következő évben is jó termés legyen.

2008. december | Rézangyal Pálinkaház
Megérkezett a Rézangyal Pálinkaház 20 féle minőségi magyar pálinkaválogatása, melyek megkóstolása után a legtöbb ember csak ennyit mond: 'A rézangyalát!'

2008. november 21. | Megnyitottunk!
Új üzletünk Kőszeg belvárosában, a Rákóczi utca 6. szám alatt várja Önöket, ahol pince áron vásárolhatják meg folyó és palackozott borainkat. Bővebb információ és nyitva tartás a Belvárosi Borudvar link alatt!

2008. október 23-26. | Beharangozó.
Idén is megrendezésre kerül a Gesztenyeünnep - Orsolya napi vásár Kőszegen a Jurisich várban. Borstandunk természetesen várja a vendégeket!

2008. szeptember | Eredmények
Nagy megelégedettségünkre megérkezett az Országos Borminősítő Intézettől 2007-es Kékfrankosunk minősítési bizonylata. Leginkább a bor 35,1 g / l értékű cukormentes extraktja dobogtatta meg szívünk (a kevésbé szakértők részére ez már az igen testes, sűrű, telt ízű kategória...)

Boldog Szüret! | Húsz és fél
Bíztatóan indul az idei szüret. Kékfrankosunk első tétele húsz és fél mustfokkal került feldolgozásra és szépen halad a borrá válás útján. Talán ő is ismeri Pilinszky János írását következő írását:

„A szőlő halála csak átváltozás. A szőlőből must lesz, a mustból bor. A szőlő ereje velünk marad, halálával kellett bevennie az időtlenséget. Ha körülnézel a pincében, vajon gondolsz arra, hogy isteneket őrzöl hordóidba zárva? Minden borospince a halhatatlanság szigete.”

A másnap | Szüreti köszönet
Köszönjük minden kedves borbarátnak, hogy a hétvégi rendezvényen borházainknál megkóstolta borainkat és pirkadatig velünk mulatott utcabálunkon!
„Jővőre veletek ugyanitt”

08.09.26-28. | Szüreti vigadalmak
Miután mindenki kipihente magát a nyári rendezvények után, máris érkeznek a szüreti mulatságok. Pincészetünk a hagyományoknak megfelelően idén is több helyszínen várja a helyi borok szerelmeseit. Borházaink a Fő téren, a Jurisich téren, a Rákóczi utcában és a Jurisich Várban lesznek megtalálhatók.

Hagyományos fergeteges utcabálunk a Rákóczi utcában (kívül belül megszépülő és hamarosan megnyitó Borházunk előtt) idén is ingyenesen várja a táncolni, szórakozni vágyókat!

08.08.25. | Nyári programok
Köszönjük kedves (bor)barátainknak, hogy a Kőszegi Ostromnapokon, a szombathelyi Savaria Történelmi Karnevál Borok utcájában és a budapesti Borfalu rendezvényen megkóstolták és jó hírét vitték borainknak!
Legyen szerencsénk jövőre is, hiszen tudják: Új év - új bor - új élmény!

08.07.30. | Elkészült új honlapunk!

08.06.25. | Kőszegi Várszínház
Szerettel várjuk idén is a Kőszegi Várszínház előadásain! A szünetekben színházi büfével, borbárral, pálinkakóstolóval várjuk Önöket!